Kørekort til MC

Her hos Kvik Trafik skal det være en god og ikke mindst en lærerig oplevelse at få et kørekort til motorcykel. Vi giver dig et intensivt kursus, så du både sparer tid og penge, når du erhverver dit kørekort til motorcykel.

Undervisning til motorcykel foregår ved samme kørelærer under hele forløbet, og det er os selv der underviser på manøvrebane og køreteknisk anlæg. Både manøvrebane og køreteknisk anlæg bliver selvfølgelig afholdt på FDM Jyllandsringen, hvilket uden tvivl er det bedste anlæg i danmark til disse kurser. Køreundervisningen til motorcykel kørekort foregår på Honda CBF 125,  Suzuki GS500E samt Suzuki SFV 650, som alle er letkørte motorcykler.

Hvornår må jeg få kørekort til MC?

Du må starte på at tage MC kørekort 3 måneder, før du fylder 18 år.

Af sikkerhedsmæssige hensyn har vi valgt ved Kvik Trafik at alle MC elever skal have erhvervet kørekort til bil, inden start på kørekort til motorcykel.

Der findes 3 kategorier

Kat. A1

Motorcyklen har max. 15 hk.

Du må tage kørekort til A1 når du er 18 år.

Kat. A2

Motorcyklen har max. 48 hk.

Du må tage kørekort til A2 når du er 20 år.

Kat. A

Alle motorcykler.

Du må tage kørekort til A når du er 24 år.

Når man har mindst 2 års kørsels erfaring, kan man gå en kategori op, efter man har bestået en praktisk prøve. Dvs. får man kørekort til A2 som 20 årig, kan man aflægge en praktisk prøve efter 2 år til kategori A, og få kørekort til kategori A, allerede som 22 årig.

Lægeerklæring
Ved erhvervelse af et kørekort skal du også have en lægeerklæring hos egen læge.
Du skal medbringe et velligende pasfoto, 35 x 45 mm, enten til lægen eller til teoriundervisningen inden teoriprøven. Lægeerklæringen skal være i en lukket kuvert!

Menu
Call Now Button