Kørekort til bil med automatgear

Hos Kvik Trafik er det selvfølgelig også muligt at få et kørekort til bil med automatgear.

Så skal det være meget nemmere, og lidt sjovere at tage et kørekort til bil, kan man vælge at tage kørekort med automatgear i vores MINI Cooper JCW Cabriolet, en rigtig sjov og letkørt sportsbil.

Siden 2017 har det været muligt at tage et kørekort til bil med automatgear, dette giver meget mere ro for de fleste, da man slipper for gearskift og bøvl med at finde koblingspunket. Så der er meget mere overskud til at koncentrere sig om trafikken og reglerne.

Al den tid man ellers bruger på at skifte gear og bruger på at lære at betjene koblingen på, den kan man bruge på at koncentrere sig om trafikken i stedet for, hvilket også kan mindske eventuelle ekstra kørelektioner.

Tendensen hos mange af de store bilmærker, feks. Audi, Mercedes, BMW, MINI, og Volvo, er at når man skal købe en ny bil, kan disse kun fåes med automatgear, og det samme gælder også el og hybrid biler som også kun er med automatgear.

Mulighed for senere udvidelse til manuelt gear

Når man tager kørekort i en bil med automatgear, så bliver der påtegnet en “kode 78” på kørekortet, hvilket fortæller at man kun må køre bil med automatgear.

Skulle man så få brug for at køre i en bil med manuelt gear, så kan man sagtens “udvide” dit kørekort til at man også må køre bil med manuelt gear. Så skal man bare til en praktisk køreprøve i en godkendt skolevogn med manuelt gear, derefter vil “kode 78” blive fjernet og man må køre både manuelt og automatgear.

Hvornår må jeg få kørekort til bil?

Du må starte på at tage bil kørekort 3 måneder, før du fylder 17 år.
Er du under 18 år er det dine forældre der skal skrive under på ansøgningen om kørekort til bil.

Hvis du tager dit kørekort som 17 årig skal du køre med en ledsager indtil du bliver 18 år, og ledsageren skal min. være 30 år og have 10 års kørselserfaring, og må ikke have været frakendt kørekortet i 10 år.

Førstehjælpskursus

Ved førstegangserhvervelse af kørekort til bil skal man have et kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Dvs. at har du et kørekort i forvejen, behøver du ikke færdselsrelateret førstehjælp. Du kan få dit førstehjælpsbevis her hos os, hvis du ikke skulle have et i forvejen.

Sådan gør vi hos Kvik Trafik

Kørelektionerne foregår i en Audi A3, Audi A4, Mercedes eller MINI JCW Automatgear.

Undervisning i bilen foregår ved samme kørelærer under hele forløbet, så du er fortrolig med både bil og kørelærer. Skulle du have ønske om en bestemt bil eller kørelærer, så er det bare at informere om dette, og vi vil gøre hvad vi kan for at opfylde det. Ligeledes er det os selv, der underviser på manøvrebane og på køreteknisk anlæg i det omfang det er muligt.

Vi ved af erfaring, at det er vigtigt at kende bilen i prøvesituationer.
Derfor vil den bil, du vælger at tage dit kørekort i, også være den bil, du skal aflægge køreprøve i.

Lægeerklæring
Ved erhvervelse af et kørekort skal du også have en lægeerklæring hos egen læge.
Du skal medbringe et velligende pasfoto, 35 x 45 mm, enten til lægen eller til teoriundervisningen inden teoriprøven. Lægeerklæringen skal være i en lukket kuvert!

Menu
Call Now Button